Maziva ENI

Sestava maziv Eni izpolnjuje raznolike mazalne zahteve motorjev vseh vrst. Z raziskavami in razvojem Eni nenehno osvežuje svojo ponudbo maziv in tako zagotavlja, da so izdelki v skladu z vedno strožjimi zahtevami proizvajalcev, zahtevo po sestavi lowSAPS ter vedno večjimi prizadevanji za zmanjšanje porabe goriva.

Motorna olja za gospodarska vozila so projektirana za najrazličnejše zahteve. Večina dizelskih motorjev je vgrajena v tovornjake ter kmetijsko in gradbeno mehanizacijo. Vse te vrste uporabe imajo pri uporabi povsem različne zahteve ter delovne parametre. Zaradi tehnične raznolikosti in zahtev v zvezi z zmanjšanjem škodljivih izpustov je razvoj modernih izdelkov v zadnjih letih postal nujnost. Poleg tega so na voljo še s standardnimi zmogljivostnimi profili, ki so primerni za zagotavljanje zmernih stroškov vzdrževanja pri starejših in manj naprednih vozilih.

V vsakem motorju pri zagotavljanju razpoložljivosti ter efektivne zmogljivosti motorja menjalnik igra odločilno vlogo. V zadnjih letih so bila olja za menjalnike deležna stalnih izboljšav, in sicer z namenom zagotavljanja funkcionalnosti menjalnika v vedno težjih temperaturnih in obremenitvenih pogojih. Težnja po zmanjšanju mer in teže menjalnika ter po zmanjšanju trenja zaradi dviga efektivne zmogljivosti je posledično privedla do razvoja generacije visoko zmogljivostnih olj za menjalnike z vedno daljšimi intervali menjave. Eni na tem področju ponuja široko paleto izdelkov.         

Med številnimi tipi maziv hidravlična olja na trgu spadajo med izdelke, ki se jih uporablja največ in na številnih področjih – od hidravličnih sistemov žličnih in lopatastih bagrov ter drugih strojev za zemeljska dela pa do krmilnih sistemov ladij in letal ter tudi velikih industrijskih stiskalnic, ki zmorejo pritisk več tisoč ton.


eni.png